Чи здивує Бундесліга 2022/2023: огляд чемпіонату Німеччини

Коментарi:

Серед головних європейських футбольних першостей чемпіонат Німеччини – найменш інтригуючий. Вже 10 років поспіль його виграє мюнхенська Баварія, яка буквально знищує суперників на шляху. Навіть коли команда програє чи грає внічию, то робить це не через силу опонентів, а через розслабленість від власної могутності. Саме через те Бундесліга 2022/2023 менш цікава стороннім глядачам, ніж АПЛ чи Серія А. Але, можливо, ситуація зміниться хоча б цього року. Щоб з’ясувати це, потрібно детальніше проаналізувати чемпіонат Німеччини.

Аргументом на користь відродження конкуренції є теперішнє турнірне положення. Після 8 проведених турів Баварія лише третя. Її випередили Уніон та Фрайбург, які мали по 17 балів, у той час як мюнхенці набрали 15. Тож поки що здається, у Бундеслізі 2022/2023 може з’явитися новий переможець уперше за 11 років.

Нинішня інтрига лише тимчасова: головні аргументи

Попри те, що наразі Баварія не є лідером турнірного заліку, таке положення складно назвати закономірним. Імовірно, що вже скоро мюнхенці повернуть собі звання фаворита. На це є кілька вагомих причин:

  • Невдалий старт – явище тимчасове. Протягом останніх 10 років ситуація, коли Баварія пропускала когось уперед на початку сезону, повторювалася неодноразово. Це могла бути Борусія (Дортмунд чи Менхенгладбах), Лейпциг або інша команда, але згодом мюнхенці надолужували втрачене.
  • Опонентам не вистачить запасу міцності. Попри те, що після 8 турів Уніон став тимчасовим лідером, навряд чи команді стане сил триматися на верхівці довгий час. Клуб обов’язково зробить кілька помилок і втрачатиме бали. Те саме можна сказати й про Фрайбург чи іншу команд
  • По ігрових показниках Баварія випереджає опонентів. За 8 турів мюнхенці зуміли забити 23 м’ячі, пропустивши 6. Конкуренти мають по стільки ж пропущених, але Уніон забив 15, а Фрайбург – лише 12. Тому момент, коли кількість почне переростати у якість, лише питання часу.

Зважаючи на вищесказане, не варто очікувати, ніби в поточному сезоні станеться диво і Баварія не візьме трофей. Адже видимість інтриги в Бундеслізі є дуже ілюзорною.

Розклад, турнірні таблиці, анонси та трансферні новини футболу – в одному місці

Попри те, що у черговому чемпіонстві Баварії сумнівів зараз майже немає, спостереження за Бундеслігою може бути цікавим. Щоб стежити за чемпіонатом Німеччини, треба знайти надійне джерело, яке буде публікувати розклади та результати ігор, турнірну таблицю, трансферні новини футболу Німеччини та іншу важливу інформацію. На роль такого варто розглянути UA Football.

Цей портал вже понад 20 років яскраво висвітлює улюблену гру мільйонів, публікуючи велику кількість цікавих матеріалів. Серед них – і анонси ігор, і зведення з їх результатами, і телепрограма, і добірки трансферних новин футболу, і багато іншого. Сайт доступній українською та російською мовами, тому читати його зручно широкому загалу вболівальників.

Автор ua-football: Олександр Риженко – https://twitter.com/Theryzhenko