Ліквідовано російського спецназівця Дятлова, який знімав на відео свої мародерства у Херсонській області

Коментарi:

У Росії його нагородили "орденом мужності".

Російський спецназівець Владислав Дятлов загинув 25 вересня під час артилерійського обстрілу в селі Давидів Брід Херсонської області. В інтернеті з'явилося відео з його телефону, на якому він хвалиться мародерством у Херсонській області. Відео Дятлов знімав з 28 квітня до серпня, але в Україні, судячи зі слів за кадром, він перебував із зими. Відео опублікував ютуб-канал "Війна в Україні 2022". Швидше за все, телефон Дятлова було виявлено бійцями ЗСУ та передано волонтерам, пишуть «Важливі історії».

28 квітня Дятлов знімає відео у двоповерховому будинку у селі Нова Кам'янка Херсонської області, де він «зупинився на привалі» із товаришем по службі Зухрабом. Судячи з соціальних мереж, це Зухраб Магомедов. Чоловіки п'ють викрадений алкоголь. «Скоро всіх українців пе...бем. Геноцид зробимо», – каже Зухраб. Дятлов додає: "Ми їх знищимо, тільки пізніше, зараз посидимо трошки".

На інших відео, записаних із травня до серпня в інших населених пунктах Херсонської області, Дятлов знімає розбиті машини, а також проходить через десяток житлових будинків, залишених господарями. У будинках панує непорядок, а Дятлов нарікає: «Тут уже й брати нічого, тут уже до нас побували з Міноборони». Однак, судячи з відео, Дятлов зміг забрати з покинутих будинків гривні та золоті прикраси і, як мінімум, катався на вкраденому велосипеді.

25 вересня Владислава Дятлова вбили під час артилерійського обстрілу в селі Давидів Брід Херсонської області. 4 жовтня його поховали. За словами творців відео, кілька колег Дятлова також померли, ще кілька опинилися в полоні.

Владиславу Дятлову було 30 років, він родом із Курганської області. Служив у полку оперативного спеціального призначення Чеченської Республіки. Був ветераном бойових дій, нагороджений орденом "За службу на Кавказі".

Посмертно подано до нагороди «Орден мужності».

У Вконтакті Дятлов було зареєстровано як «Владислав Вітер». На своїй сторінці він публікував філософські цитати («У цьому світі можна шукати все, крім кохання та смерті. Вони самі тебе знайдуть, коли настане час», «Не ходіть по землі гордо, вам ще в ній лежати»), а також фотографії з поїздок регіонами Кавказу. Місцем роботи у нього на сторінці є Росгвардія, а також зазначено, що в 94 полку оперативного призначення в місті Грозний Чеченської Республіки він служить з 2016 року.