У Миколаївській області спіймали двох серійних крадіїв. Фото

Упродовж декількох місяців надходили заяви від мешканців одного із сіл Первомайського району про крадіжки майна.

Люди залишалися без побутової техніки, мобільних телефонів, грошей.

Слідчі розпочали кримінальні провадження. Згодом оперуповноважені відділу кримінальної поліції встановили, хто цим займався. Виявилось –односельці потерпілих – 40 та 46 років. Вони і раніше потрапляли в поле зору правоохоронців, і на момент вчинення крадіжок переховувались від суду і слідства та перебували у розшуку.

Вчора, 31 жовтня, працівники Первомайського районного відділу спільно із поліцейськими роти поліції особливого призначення обласного главку затримали зловмисників-втікачів.

За місцем їхнього перебування проведені обшуки. Там знайшли частину вкраденого: монітори, мобільні телефони, телевізійну приставку тощо.

Після слідчих дій викрадене буде повернуто власникам.

Нині триває розслідування кримінальних проваджень, розпочатих за ч. 4 ст. 185 КК України «Крадіжка, вчинена у великих розмірах чи в умовах воєнного або надзвичайного стану».

За погодженням із процесуальним керівником Первомайської окружної прокуратури одному крадію повідомили про підозру. Те ж саме готують його молодшому подільнику. За скоєне крадіям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років.

Суд обрав затриманим запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб із можливістю внесення застави.

Правоохоронці перевіряють причетність чоловіків до скоєння аналогічних злочинів. Слідство триває, повідомили у відділі комунікації поліції Миколаївської області