Де Росія збирається розмістити іранські ракети і чи є від них захист

Коментарi:

Росія планує придбати в Ірану далекобійні балістичні ракети. Мабуть, країна-терорист розмістить їх на території Білорусі.

Про це під час брифінгу сказав речник Повітряних сил Юрій Гнат.

Це балістичні ракети. 300 км одна ракета, інша ракета – 700 км за дальністю. У Повітряних силах припустили, що ці ракети окупанти розмістять на північному кордоні з Україною, звідки їх запускатиме найзручніше.

"Ми використовуватимемо всі засоби захисту від цих ракет. Ймовірно, їх буде доставлено на Північ від України, звідки вони можуть запускатись так, щоб загрожувати всій Україні", – сказав Юрій Гнат.

Чи має Україна захист проти балістичних ракет

Росіяни мають на озброєнні балістичні ракети Іскандер-М, і вони вже почали використовувати свій запас. Тож окупанти хочуть придбати в Ірану ракети такого типу.

Це балістичні ракети. За словами Юрія Ігната, проти цих ракет ми не маємо ефективного захисту. Теоретично їх можна збивати, але це дуже важко зробити тими засобами, які Україна має на озброєнні.

"У нас є засоби протиповітряної оборони, а не протиракетної оборони", – пояснив він.


Як повідомлялося, Іран готується поставити в Росію ще близько 1000 одиниць озброєнь, включаючи балістичні ракети «земля-земля» малого радіусу дії та додаткові дрони для використання у війні проти України. Про це CNN розповіли чиновники західної країни, які відстежують військову програму Ірану.

За їхніми словами, точних термінів постачання вони не знають, але вона безперечно відбудеться до кінця року. Росія вперше отримає від Ірану керовані ракети. За даними західних розвідок, вона сильно виснажила свої запаси ракет із високоточною системою наведення. Про це свідчить, зокрема, використання російськими військами в останні місяці протикорабельних ракет і ракет «земля-повітря» для ударів по наземних цілях.