За підтримку російського вторгнення двом миколаївцям оголосили підозру

Коментарi:

Двоє жителів Миколаєва публічно висловлювали підтримку російським військовим і закликали земляків чекати "російський світ", що наведе лад у державі.

Як повідомили у поліції Миколаївської області, встановлено, що 51-річний чоловік підтримував дії росію у війні проти України, виробляв та розповсюджував у соцмережах контент на підтримку дій окупантів, а також виправдовував та визнавав правомірним анексію території нашої держави.

75-річна фігурантка у соціальній мережі розповсюджувала публічні заклики до підтримки рішень та дій Росії, у тому числі щодо тимчасової окупації.

Протиправні дії миколаївців викрили слідчі оперативного супроводу відділу протидії кіберзлочинам у Миколаївській області Департаменту кіберполіції України та управління міграційної поліції.

«Наразі слідчі Миколаївського районного управління поліції при процесуальному керівництві окружної прокуратури повідомили обох громадян про підозру у скоєнні злочину за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України "Виправдання, визнання правомірної, заперечення збройної агресії Російської Федерації, глорифікація її учасників", – повідомили у поліції.

Санкція статті передбачає до п'яти років ув'язнення.

До речі, сьогодні прокуратура повідомила, що до 15 років ув'язнення з конфіскацією майна засудили мешканку Миколаєва, яка за завданням спецслужб РФ добровільно у квітні та травні 2022 року збирала інформацію про місця дислокації ЗСУ.