В Очакові окупанти розбили два буксири, що транспортували зерно, є вбиті члени екіпажів

Обстановка на півдні Україні на 31 жовтня – від ОК «Південь» ЗСУ

Ворог продовжує тактику масованих ударів по території України, а також обстрілює наші позиції, прифронтові території та віддалені від фронту місцевості із застосуванням авіації, РСЗВ, ствольної артилерії, мінометів, атакує дронами-камікадзе.

Протягом ночі по Нікопольському району ворог гатив реактивними системами залпового вогню та важкою артилерією. Випустивши 112 снарядів, понад третину спрямував по Марганцю. Одна людина загинула, ще одна поранена. Пошкоджено майже 30 багатоповерхових та приватних будинків.

У Кам’янському районі ворог ударив дронами-камікадзе «Shahed-136» по об’єкту енергетичної інфраструктури.

На Миколаївщині зенітно-ракетними системами С-300 знов обстріляно вночі Березнегуватську громаду. Пошкоджено приватні будинки.

Ворог продовжує обстріли портової інфраструктури на Очаківському напрямку. Внаслідок влучання по двох портових буксирах, що були задіяні в транспортуванні баржі із збіжжям, виникла пожежа, втрачено керування суднами. Два члени екіпажів загинули, одного з пораненнями врятовано, доля ще одного – не відома.

Ворог продовжує атаки наших позицій з повітря. Гелікоптер Ка-52 атакував напрямок недавно звільненої Нової Кам’янки. Але згодом нашими зенітниками його було збито.

Під час ранкового масованого ракетного удару по Україні, зокрема на південному напрямку, в зоні нашої відповідальності, з літаків тактичної авіації були випущені 13 ракет типу Х-101, які знищено силами ППО.

Нашими ракетно-артилерійськими підрозділами виконано 75 вогневих завдань по районам зосередження сил та засобів противника.

Корабельне угруповання ворожого флоту в Чорному морі продовжує укриватися в ракетобезпечному районі, за мисом Тарханкут, складається з восьми кораблів та катерів, серед яких два надводних носії крилатих ракет. 16 високоточних далекобійних ракет типу «Калібр» напоготові до використання.