Співробітники миколаївського ГБР знайшли вертоліт у покладах Одеської митниці

Коментарi:

Державне бюро розслідувань продовжує результативну "ревізію" прихованих від розмитнення 133 контейнерів на Одеській митниці: під час огляду чергового контейнера правоохоронці виявили багатоцільовий гелікоптер Мі-2.

Як повідомляє прес-служба ГБР, цей гелікоптер вже вісім місяців війни міг би виконувати бойові завдання на фронті, але митниця не поспішала з його оформленням.

Наразі співробітники Миколаївського відділення ГБР встановлюють власників техніки та обставини переміщення вертольота. Також буде надано правову оцінку діям посадових осіб митниці, які в умовах повномасштабної агресії Росії проти України не ухвалили жодних кроків для своєчасного розмитнення вертольота, зазначають у ГБР.

Вертоліт вилучено та вирішується питання про передачу його на потреби ЗСУ.

Мі-2 – радянський багатоцільовий гелікоптер, розроблений на початку 1960-х років. 2014 року на його основі Україна розробила модернізований вертоліт. Після початку повномасштабного російського вторгнення міністерство оборони Латвії передало ЗСУ два вертольоти Мі-2.

Бюро розслідувань раніше задокументувало масштабні зловживання на Одеській митниці: було зафіксовано збитки державі на 300 млн. грн. і робота триває.

А в Генпрокуратурі пояснили, що на Одеській митниці перебуває 138 контейнерів із різною групою товарів, які перебувають під митним контролем понад 180 днів. Відповідно до чинного законодавства, їх мають взяти на баланс для подальшої передачі зазначеного майна у дохід держави. Проте митниця цього не зробила.

У ході обшуків на території контейнерних терміналів виявили консервовані продукти, алкоголь, швейні машини, автомобілі, спортивний інвентар, взуття.