Сили оборони готові забезпечити прохід 14 суден морським гуманітарним коридором

Остановка на півдні Україні: підсумок за 30 жовтня – від ОК «Південь»

Серед дня ворог обстрілював Куцурубську громаду на Миколаївщині з РСЗВ та важкої артилерії. Без людських втрат та руйнувань.

Штурмовою авіацією і ударними гелікоптерами ворог тричі атакував наші позиції та звільнені населені пункти Бериславського району. У відповідь наші авіатори також тричі атакували райони зосередження ворожої живої сили та техніки, а воїни-зенітники влучно збили черговий Су-25.

Ракетно-артилерійськими підрозділами Сил оборони півдня виконано 156 вогневих завдань. Підтверджені втрати ворога наразі складають 27 рашистів, танк, два міномети, самохідна крупнокаліберна гаубиця «Акація», 123-мм зенітна установка та п’ять одиниць авто-бронетехніки. В Баштанському і Бериславському районах знищено два склади з ворожими боєприпасами.

Водночас, підрозділи окупаційних військ розпочали підготовку до відведення артилерійського озброєння з правобережної частини Херсонської області, з подальшим можливим перекиданням на інші напрямки.

Корабельне угруповання ворожих сил в Чорному морі налічує вісім кораблів, маневрує під прикриттям кримського узбережжя. Напоготові до застосування два надводних ракетоносії з 16-ма «Калібрами».

За інформацією Стамбульського спільного координаційного центру, на 31 жовтня погоджено план руху 14 суден морським гуманітарним коридором. Сили оборони в готовності забезпечити виконання покладених на них завдань для безпечного проходу торгових суден в рамках Чорноморської зернової ініціативи.