На херсонському напрямку знищено колону військової техніки і баржі, на яких окупанти вивозять крадене, – Генштаб ЗСУ

Коментарi:

Оперативна інформація станом на ранок 31 жовтня щодо російського вторгнення від Генштабу ЗСУ.

Розпочалася 250 доба героїчного протистояння української нації.

Протягом минулої доби противник завдав чотири ракетних та п’ять авіаційних ударів, здійснив 90 обстрілів з РСЗВ.

Ворожих ударів зазнали також Нова Кам’янка Херсонської області та Березнегувате і Очаків на Миколаївщині.

На Південнобузькому напрямку обстріляно 20 населених пунктів вздовж лінії зіткнення. Серед них – Білогірка, Давидів Брід, Мирне, Нова Кам’янка, Правдине, Червоне Херсонської області, а також Киселівка і Тернові Поди на Миколаївщині.

В Херсонській області окупанти продовжують демонтаж та вивезення обладнання вишок стільникового зв’язку у Донецьку область.

Триває підготовка до евакуації підрозділів та військової техніки противника з правобережної частини Херсонської області. Встановлюються понтонні переправи та проводиться перевірка справності та готовності барж. Дві з них днями успішно знищені підрозділами Сил оборони України біля Антонівського мосту.

За уточненою інформацією, підтверджено ураження живої сили та техніки противника за попередні дні. В Херсонській області знищено колону військової техніки, в Запорізькій поранено 120 військовослужбовців.

Авіація Сил оборони протягом доби завдала по ворогу 21 удар, з них: 15 – по районах зосередження озброєння та військової техніки, два – по взводних опорних пунктах, а також чотири – по позиціях комплексів ППО. На різних напрямках наші підрозділи протиповітряної оборони збили гелікоптер та штурмовик Су-25. Воїни ракетних військ і артилерії за минулу добу уразили пункт управління та зенітну ракетну установку.