Молдова висилає російського дипломата після падіння ракети

Коментарi:

Міністерство закордонних справ Молдови оголосило співробітника російського посольства персоною нон грата після падіння уламків російської ракети поблизу села Наславча. Про це повідомив міністр закордонних справ Ніколає Попеску.

- Цей факт повідомили російській стороні вдень 31 жовтня в штаб-квартирі МЗС. Під час зустрічі міністерство закордонних справ вкотре наголосило, що ракетні удари по сусідній державі продовжують посилювати безпекові ризики, а громадяни нашої республіки все більше відчувають на собі згубні наслідки війни. Було наголошено, що атаки на українську енергетичну інфраструктуру також породжують зростаючі загрози енергетичній безпеці республіки, – йдеться у пресрелізі МЗС.

Дипломат зобов'язаний покинути територію Молдови. Про кого саме йдеться, у МЗС країни не уточнили. МІД Росії заявило, що відповість на висилку свого дипломата.

Уламки російської ракети, яку збило українське ПВО, впали у північній частині села Наславча. Ціллю росіян була Дністровська дамба на території України, яка знаходиться в 10 км від дамби Наславча. Атака не вплинула на дамбу, але був пошкоджений електричний трансформатор.