У міжнародному проекті є п’ять варіантів післявоєнної відбудови Миколаєва

Коментарi:

Миколаїв долучився до міжнародного проєкту післявоєнної відбудови українських міст

Європейська економічна комісія ООН (UNECE) допомагатиме відновленню України після війни. Миколаєву теж вдалося долучитися до проєкту

На початку осені UNECE запросила міжнародних архітекторів, щоб допомогти Миколаєву розробити перспективний Генеральний план нашого міста. Координує роботу глобальна дизайнерська та архітектурна компанія «One Works» (Італія).

Іноземні партнери разом із миколаївськими фахівцями одразу розпочали роботу. Стали в нагоді напрацювання Миколаєва у сфері геоінформаційних даних, які планово створювалися міською владою з 2018 року.

Наразі «One Works» та залучені експерти виконують збір та аналіз матеріалів діючих планувальних документів, проводять фахові консультації з місцевими спеціалістами, досліджують економічну складову Миколаєва.

Паралельно триває соціологічне дослідження думки містян щодо створення Генерального плану, повыдомляють в Миколаївській мерії.

Розпочата робота з аналізу можливих варіантів п’яти пілотних проєктів для Миколаєва. Розробки пілотних проєктів конкретних територій включать до матеріалів та рішень Генерального плану.

У процесі роботи над важливим для міста документом особлива увага — прозорості, відкритості та залученню зацікавлених представників громади. З цією метою UNECE планує запустити спільний для Харкова та Миколаєва сайт, що максимально широко інформуватиме містян про всі етапи розробки.