Стартував чемпіонат України у вищій лізі: баскетболісти "МБК-2-Ніко" серед фаворитів

Коментарi:

Стартував чемпіонат України з баскетболу серед команд вищої ліги.

Фактично в останній момент до його учасників приєднався "МБК-2-Ніко". Таким чином, місто Миколаїв зберегло тридцятирічну традицію участі у чемпіонатах України. Різниця у статусі команд суперліги та вищої ліги – суттєва, але не забуватимемо, що спортшколу «Надія» та лінію південного фронту зараз відокремлюють якихось три десятки кілометрів. А якщо врахувати, що так, як обстрілюють Миколаїв та Харків, то саме «Політехнік» та «МБК-2-Ніко» заслуговують на найбільшу повагу в українській баскетбольній родині.

Валентин Бєрєстнев зібрав сильну команду
Головний тренер «МБК-2-Ніко» Валентин Берестнєв та його помічник Денис Роздобудько завершують формування остаточного складу. У команді добре відомі миколаївцям баскетболісти. Це Богдан Лук'ян, Максим Штанько, Олексій Кочура, Олександр Гарбар. Цілком імовірно, що команду посилить досвідчений Максим Шепель.
За відсутності «Прометея», легіонерів та масового відтоку українських баскетболістів за кордон «МБК-2-Ніко» міг із таким складом пограти й у суперлізі. Хоча й у вищій лізі буде спекотно, вважає Валентин Берестнєв. Суперниками миколаївців у груповому турнірі стануть три команди, в історії яких є яскраві сторінки участі у найвищому дивізіоні українського баскетболу. Це "Кривбас", "Політехнік", команда Сум. Та й у інших групах є сильні колективи – БК «Рівне», Львівська політехніка».
Стартові матчі «МБК-2-Ніко» проведе у Пущі Водиці під Києвом на майданчику спортбази «Сокіл», де тренується національна збірна України. 4 листопада гра з БК «Чернігів», 5 листопада – з БК «Полтава».

Формула чемпіонату

Три кращі «групи 3» увійдуть до вісімки команд, що розіграють підсумкові 1-8 місця. Спочатку вони сформують дві групи по чотири команди і вони зіграють у два кола у форматі баблів без врахування очок, зароблених на першому етапі.

Згодом по дві кращі команди з квартетів другого етапу (за 1-8 місця) сформують фінальну групі, яка у два кола з урахуванням очок другого етапу в іграх між собою у форматі бабл розіграє 1-4 підсумкові місця.

Команди, що посядуть в своїх групах другого етапу (за 1-8 місця) 3 та 4 місця, зіграють між собою два кола з урахуванням очок другого етапу в іграх між собою у форматі бабл за 5-8 підсумкові місця.

Сезон проходитиме без плейоф, чемпіона України визначатимуть за підсумками регулярного чемпіонату, а змагання пройдуть в умовах "баблів" та без глядачів.

30 жовтня. СумДУ (Суми) – Політехнік (Харків) – 61:73. 29 жовтня. Політехнік (Харків) – СумДУ (Суми) – 74:83 ВІД (12:17, 22:20, 18:16, 17:16, 5:14).

І

В

П

О

О/ОС

1.

ПОЛІТЕХНІК (ХАРЬКОВ)

2

1

1

3

147:144

2.

СУМДУ (СУМИ)

2

1

1

3

144:147

3.

КРИВБАС КРИВИЙ РІГ)

0

0

0

0

0/0

3.

МБК-2-НІКО (МИКОЛАЇВ)

0

0

0

0

0/0

3.

БК ПОЛТАВА

0

0

0

0

0/0

3.

БК ЧЕРНІГІВ

0

0

0

0

0/0