Ломаченко переміг Ортіса на арені «Медісон Сквер Гарден» у Нью-Йорку

У ніч із 29 на 30 жовтня у Нью-Йорку на арені «Медісон Сквер Гарден» відбувся великий боксерський вечір промоутерської компанії Top Rank.

У головному бою зійшлися українець Василь Ломаченко (16-2, 11 KO) і американець домініканських та пуерториканських кровей Джемейн Ортіс (16-0-1, 8 KO), який не знає поразок.

У своєму останньому бою у грудні 2021 року Ломаченко здолав за підсумками 12 раундів ганського нокаутера Річарда Коммі (30-4-1, 27 KO). Ортіс у травні здобув найбільшу перемогу в кар'єрі, перебоксикувавши у 10-раундовому бою екс-чемпіона світу у другій напівлегкій вазі (до 59 кг) співвітчизника Джамела Херрінга (23-4, 11 KO).

Сьогоднішній бій тривав усі 12 раундів та завершився перемогою 34-річного Ломаченка над 26-річним Ортісом одноголосним рішенням суддів – 115-113, 116-112 та 117-111.

У 3-му раунді Василь упіймав суперника в розбалансованому стані. Від падіння Ортіса врятували канати. Ломаченко змусив американця працювати межі: постійно рухатися, працювати назустріч, клінчувати.

Набагато точніше Ломаченко діяв у 5-му раунді — залишив позначки на обличчі Ортіса.

Візуально українець заволодів ініціативою та взяв також останні чемпіонські раунди.

Згідно з опублікованою статистикою Василь перевершив Джемейна завдав лише на три точні влучення більше (125 проти 122), а загальна кількість ударів залишилася за Ортісом (607 проти 571). Успішних джебів помітно більше у Ломаченка (33 проти 15). За значним попаданням перевагу за Ортиза (107 проти 92).

Для українського легковаговика ця перемога стала 17-ю на професійному рингу, для американця програш – першою поразкою у профі.

34-річний український боксер Василь Ломаченко прокоментував перемогу одноголосним рішенням суддів над американцем Джемейном Ортісом після повернення до рингу через 11 місяців.

"Я щасливий. Я радий повернутися на ринг і зробити це чудовим шоу. Дякую моїм уболівальникам за підтримку. Ви знаєте, що мене мотивувало. Чотири чемпіонські пояси Хейні».

Свій наступний бій Ломаченко, ймовірно, проведе саме проти абсолютного чемпіона світу в легкій вазі Девіна Хейні, який був присутній на поєдинку.

«Мене не турбує місце. Я згоден на бій і готовий до будь-яких умов Хейні. Мені потрібен цей поєдинок більше, ніж йому», – наголосив українець.

Сам Хейні вже підтвердив, що його цікавить бій із українцем. Василь вважає за краще провести поєдинок з Девіном заради можливості стати абсолютним чемпіоном світу.

У жовтні Хейні повторно виграв у Джорджа Камбососа та зберіг чемпіонські титули WBC, WBA Super, IBF та WBO у легкій вазі. Девін неодноразово заявляв про готовність зустрітися з Ломаченком у рингу.

На поєдинку був присутній і чемпіон WBA/WBO/IBF/IBO у надважкій вазі Олександр Усик. Ломаченко та Усик дружать протягом багатьох років. Василь раніше підтримав Олександра перед другим боєм із Джошуа. Анатолій Ломаченко, батько екс-чемпіона у трьох вагових категоріях, допомагав Усіку у підготовці до обох поєдинків із британським суперважкоатлетом.