З виправної колонії в Херсоні виселили всіх зеків і заселили окупантів, – ранкове зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Оперативна інформація станом на шосту ранку 30 жовтня.

Розпочалася 249-а доба героїчного протистояння української нації.

Противник минулої доби завдав п’ять ракетних та 23 авіаційних удари, здійснив сто обстрілів з РСЗВ. Постраждали 45 населених пунктів. Серед них Словʼянськ і Сіверськ Донецької області, Запоріжжя та Новоолександрівка на Херсонщині.

На залізничну станцію Брест прибув ешелон військової техніки з рф. Їдуть туди так звані “кадирівці”. Крім того, російські військових помітили в населених пунктах між містами Брест та Малорита.

На Південнобузькому напрямку вогневого ураження зазнали райони 20 населених пунктів вздовж лінії зіткнення.

Під час проведення заходів так званої “евакуації” з виправної колонії №90 Херсона окупанти вивезли ув’язнених. Територію зазначеного виправного закладу противник використовує для розміщення особового складу та військової техніки.

Біля Херсона ворог здійснює заходи з підготовки до оборони. Відзначено прибуття з Грозного до Каланчака близько сотні “росгвардійців”.

Авіація Сил оборони протягом доби завдала по ворогу 32 удари. Із них 23 – по районах зосередження озброєння та військової техніки, три – по взводних опорних пунктах, а також шість – по позиціях ППО . Воїни української протиповітряної оборони збили ракету Іскандер-К та два “Орлани -10”.

Підрозділи ракетних військ і артилерії за добу уразили шість районів зосередження озброєння та військової техніки, три склади боєприпасів, два засоби ППО та дев’ять інших важливих військових об’єктів противника.