"Байрактари" спорядять зброєю для боротьби з іранськими дронами

Коментарi:

Турецький виробник Baykar спорядить свої безпілотники Bayraktar TB2 та Akıncıs ракетами класу «повітря-повітря». Так вони здатні протистояти іранським дронам, які використовує Росія в Україні.

Про це розповів генеральний директор компанії Халук Байрактар, чиї слова наводить Daily Sabah.

«Незабаром наші Bayraktar TB2 та Akıncı матимуть ракети класу „повітря-повітря“, [необхідні] не тільки для поразки безпілотників, а й ворожих літаків», — заявив Халук Байрактар ​​під час оборонної виставки у Стамбулі. Компанія зараз проводить випробування нового озброєння дронів.

БПЛА буде озброєно ракетами Sungur турецького виробника Roketsan. Мурат Ікінджі, генеральний менеджер Roketsan, описав ці ракети як перевірений боєприпас, особливо ефективний проти цілей, що рухаються — вертольотів і безпілотників. "Використання його на безпілотних літальних апаратів як ракета класу "повітря-повітря" змінить правила гри", – додав він.

Оснащення бойових безпілотників Akıncı та Bayraktar TB2 ракетами «повітря-повітря» дозволить створити відносно недороге рішення для повітряного патрулювання та усунення таких загроз, як ударні гелікоптери та ворожі безпілотники, включаючи безпілотники-камікадзе. Зараз Україна намагається перехоплювати БПЛА-камікадзе, які використовуються Росією, за допомогою винищувачів, і використання БПЛА заощадить ЗСУ кошти.

Дрони-камікадзе Shahed-136 мають низку недоліків, вважає Байрактар: вони повільні, галасливі і літають лише на малих висотах, що робить їх «легкими цілями» для турецьких безпілотників. Глава Baykar нагадав, що його компанія сподівається зміцнити співпрацю з Києвом та запустити виробництво в Україні протягом року.