На Херсонщині виселяють людей з будинків, що розташовані на узбережжі Дніпра, – вечірнє зведення Генштабу ЗСУ

Оперативна інформація на вечір 29 жовтня щодо російського вторгнення.

Триває 248 доба героїчного протистояння Української нації російському широкомасштабному вторгненню.

Протягом доби противник завдав 5 ракетних та 7 авіаційних ударів, здійснив 29 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Ворожих ударів зазнали 15 населених пунктів. Зокрема, Словʼянськ і Сіверськ Донецької області та Новоолександрівка на Херсонщині.

Транспортні засоби, що знаходились у комунальній власності міста Херсон, переміщено загарбниками до Криму. Підтверджується інформація щодо вивезення медичних препаратів з більшості аптек міста. З 26 жовтня окупаційна влада відсторонила від роботи медичний персонал кількох міських лікарень, медичне обладнання з яких вивезли.

Під приводом підготовки до оборони Нової Каховки російські військові проводять примусову евакуацію місцевого населення з вулиць, що знаходяться на узбережжі Дніпра.

Авіація Сил оборони України протягом доби завдала по ворогу 17 ударів. 11 із них – по районах зосередження озброєння та військової техніки, 3 – по взводних опорних пунктах, а також 3 – по позиціях комплексів протиповітряної оборони противника. На різних напрямках українська протиповітряна оборона збила керовану ракету Х-59 та два БпЛА “Орлан -10”.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили чотри райони зосередження озброєння та військової техніки, два склади боєприпасів, зенітну ракетну установку та шість інших важливих військових об’єктів окупантів.