Окупанти обстріляли село Кобзарці на Миколаївщині, а в Херсона грабують лікарні, – ранкове зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Інформація на ранок 29 жовтня.

Розпочалась 248 доба героїчного протистояння української нації російському широкомасштабному вторгненню.

Протягом минулої доби противник завдав 4 ракетних та до 25 авіаційних ударів, здійснив 70 обстрілів з РСЗВ

Ударів зазнали 35 населених пунктів. Серед них – Сіверськ і Пречистівка Донецької області, Малі Щербаки Запорізької області, Давидів Брід і Мала Сейдеминуха на Херсонщині та Кобзарці Миколаївської області.

На Південнобузькому напрямку вогневого ураження зазнали райони понад 20 населених пунктів вздовж лінії зіткнення. Ворог здійснив 20 вильотів БпЛА.

У зв’язку з нестабільною роботою санітарної авіації, неготовністю медичної інфраструктури Бєлгородської області, стовідсотковим завантаженням лікарень, противник змушений евакуйовувати поранених автобусами до сусіднього Воронежа.

У Бериславі Херсонської області окупанти масово переодягаються у цивільний одяг та заселяються у приватні помешкання.

Під час так званої “евакуації” окупанти вивозять з лікарень Херсона все обладнання та медикаменти.

В районі Майорська напередодні знищено 300 окупантів, які готувались до чергового нападу. 60 легкопоранених було доставлено наступного дня в лукарні Горлівки. В Червонопопівці Луганської області знищено 20 військовослужбовців, а близько 30 окупантів отримало поранення різного ступеня важкості.

Авіація Сил оборони минулої доби завдала 24 удари по районах зосередження озброєння та військової техніки, а також позиціях комплексів ППО противника. На різних напрямках збилто два штурмовики Су-25, гелікоптер Мі-8 та БпЛА.

Воїни ракетних військ і артилерії за поточну добу уразили позиції батареї самохідних артилерійських установок та інші важливі військові об’єкти противника.