Лукашенко прилюдно посварив прем'єр-міністра Вірменії Нікола Пашиняна на раді ОДКБ

Коментарi:

Прем'єр-міністр Вірменії спопеляв диктатора поглядом.

Лукашенко посварив прем'єр-міністра Вірменії Нікола Пашиняна на раді ОДКБ за те, що той посмів поставити питання про території, «де навіть кози не ходять».

— Ви поставили перед нами два запитання. Перший читаю: «Оцінка подій та позиція ОДКБ». Ви зажадали від нас визначитись із нашою позицією. Ви що, не знаєте нашої позиції?! — обурено спитав Лукашенко. — Ми хочемо, щоб між сусідніми державами було врегульовано конфлікт мирним шляхом.

Другим пунктом Вірменія просила ОДКБ скласти дорожню карту щодо відновлення її територіальної цілісності.

- Яку дорожню карту?! Я вам на це одразу відповідаю: сядьте з Ільхамом Алієвим, якщо треба — попросіть президента Росії, і ухваліть рішення! Не приймете сьогодні — буде ж гірше, ви самі це розумієте! Нам не потрібний цей конфлікт! – Заявив Лукашенко. — Ось ви два питання порушили, вони більш ніж дивні, Миколе Вовичу.

Хлопці, ви за що воюєте? Три сотні людей загинули там, де люди не живуть, де навіть кози не ходять. Чого ви воюєте? Сядьте ви вдвох, домовтеся, і нехай Росія освятить цей договір.

Судячи з реакції Пашиняна, він зовсім не очікував на такий безцеремонний натиск з боку білоруського правителя, пише «Салідарність». В його очах читалося явне подив, як від слів, так і від самого тону «союзника» щодо ОДКБ.