Біля Бахмута ЗСУ ліквідували дві великі групи «вагнерівців»

Коментарi:

На Бахмутському напрямку українські військові знищили дві великі групи «вагнерівців», які переважали переважно колишні в'язні.

"Вагнерівці" під прикриттям артилерії наступали на позиції Національної гвардії, проте військові знищили ці групи, а двох бойовиків схопили в полон. Ними виявилися колишні ув'язнені за тяжкі злочини (розбійні напади та вбивства), які уклали шестимісячний контракт із приватною військовою компанією «Вагнера».

Про це повідомляє Військове телебачення України

«23 та 24 жовтня у Бахмутському напрямку дві групи вагнерівців, які складалися переважно з колишніх в'язнів, під прикриттям артилерії здійснювали наступальні дії на позиції НГУ. Але ці «джентльмени удачі» не врахували, що у бійців бригади оперативного призначення імені Героя України Сергія Михальчука дещо інші погляди на перевиховання окупантів із поганих у добрих. Тому ці групи були знищені, а двоє людей взято в полон. Ними виявилися колишні ув'язнені за тяжкі злочини (розбійні напади та вбивства) громадяни Росії, які уклали шестимісячний контракт із приватною військовою компанією та відправлені для ведення бойових дій на території України», – цитує прес-служба МВС слова тимчасового виконувача обов'язків директора Департаменту планування застосування Головного управління Нацгвардія Миколи Уршаловича.

У вечірньому склепінні Генштабу ЗСУ за 27 жовтня повідомляється, що «залишається проблемним питання матеріального та технічного забезпечення підрозділів російських окупаційних військ, які беруть безпосередню участь у бойових діях на території України».

«Мобілізовані військові, які прибули до району виконання бойових завдань, не пройшли відповідної підготовки, не мають практичних навичок застосування основних видів озброєння. Це призводить до значних втрат противника у живій силі», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що ситуація під Бахмутом Донецької області залишається складною, але контрольованою ЗСУ. Українські захисники на одній із дільниць позбавили окупаційне військо другої лінії, яку складали так звані «кадировські загони».