З Херсонщини селян окупанти женуть до Криму, на Південнобузькому напрямку йдут обстріли, – вечірнє зведення Генштабу ЗСУ

Оперативна інформація на вечір 18.00 28 жовтня.

Заврешується 247 доба героїчного протистояння української нації.

Противник завдав три ракетних та 14 авіаційних ударів, здійснив 50 обстрілів з РСЗВ

Ударів противника зазнали 30 населених пунктів у Харківській, Донецькій, Херсонській та Миколаївській областях.

На Південнобузькому напрямку обстріляно 25 сіл і селищ. Ворог продовжує інженерне обладнання позицій, здійснив 30 вильотів безпілотників.

Під час так званої “евакуації” з захопленої Качкарівки Херсонської області окупанти дали місцевим дві доби на виселення та евакуацію. На шляхах “евакуації” до Криму встановлено додаткові блокпости, де організовано ретельний догляд та перевірку.

До Червоного Маякя, Новорайська та Зміївки прибула чергова партія мобілізованих російських військовослужбовців.

За уточненою інформацією, артилерійські підрозділи Сил оборони в Нововодяному знищили склад боєприпасів, п’ять вантажівок з боєкомплектом та три гармати Д-30. В районах Токмака, Молочанська та Кінських Роздорів поранено 110 військовослужбовців противника.

Авіація Сил оборони протягом доби завдала 24 удари. Підтверджено ураження 20 районів зосередження озброєння та військової техніки та чотирьох позицій ЗРК.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили пункт управління, шість районів зосередження живої сили, озброєння і військової техніки, чотири склади боєприпасів та інші важливі військові об’єкти окупантів.