Промова Путіна з нагоди анексії українських регіонів повністю складалася із пропагандистських штампів

Коментарi:

Путін виступив на «Валдаї» з промовою з нагоди анексії українських регіонів.

У ній російський лідер (за традицією довго та плутано) звинувачував «колективний Захід» у всіх гріхах і міркував про те, як улаштований світ. Путін не сказав майже нічого нового. Більше того, за підрахунками використовували як мінімум 37 (!) пропагандистських штампів.

Варто зазначити у «валдайській» промові Путін майже не торкався війни в Україні. Тільки побіжно. І це вже не вперше таке – Путін ніби поступово відтісняє у своїй риториці на другий план війну в Україні (до речі, найбільшу війну з 1945 року, в якій бере участь Росія), наголошуючи на протистоянні із Заходом і на боротьбі за « новий світопорядок».

Пісков обіцяв, що її «має багато днів аналізувати, вивчати, читати та перечитувати» Щоб вам було легше це зробити, її можна перескакати у двох абзацах.

Захід хоче жити за одним правилом, щоб діяти взагалі без правил. Солженіцин про Захід та його засліплення перевагою ще 1978 року говорив. Нічого не змінилось. Нацисти спалювали книжки, а західні ліберали забороняють Достоєвського. А сам Достоєвський писав, що безмежна свобода закінчується безмежним деспотизмом (дякую моїм помічникам за ці цитати). Історія все розставить на свої місця, західних політиків самих скасують та забудуть. Філософ Зінов'єв ще 20 років тому говорив, що для виживання Заходу потрібні всі ресурси людства. Вони не соромляться нічого. Переворот в Україні влаштували, іранського генерала вбили. Це щось таке взагалі?

Справжня демократія це коли кожен народ обирає свій шлях. Традиційні цінності, на відміну неоліберальних, не можна нікому нав'язати, оскільки традиції в усіх різні. Якщо на Заході хочуть мати десятки ґендерів та гей-паради — нехай у себе роблять що хочуть. Ми в чуже подвір'я не ліземо. Але спроби підвести всіх під один шаблон приречені. Росія вважає себе ворогом Заходу. Данилевський вважав, що прогрес не в тому, щоб йти всім в одному напрямку. Росія не збирається ставати гегемоном. А Захід губить місцеві виробництва у всіх країнах. Цап-драп і привласнив наші золотовалютні резерви. Глобалізм – це диктат. Попереду на нас чекає непередбачуване десятиліття. Потрібно вислухати всіх та будувати симфонію людської цивілізації.