Протягом сезону перевіряли воду у Південному Бузі та в Інгулі: порівняно з минулим роком є покращення

Коментарi:

2022 року спеціалістами Миколаївського обласного центру контролю та профілактики хвороб протягом оздоровчого сезону проводився моніторинг води водойм у містах масового відпочинку населення.

У місті Миколаєві фактично досліджувалась вода у двох точках на річці Інгул та у Бузькому лимані. А також в одній точці у Первомайську та у Южноукраїнську на Південному Бузі.

Водойми на територіях Очаківської міської територіальної громади, Коблевської та Чорноморської сільських не досліджувалися через воєнні дії.

Контроль води здійснювався за мікробіологічними та фізико-хімічними показниками.

Усього за період було досліджено 92 проби річкової води (з них 18 не відповідали вимогам) та 57 проб за фізико-хімічними показниками (з них не відповідали вимогам 20 – у річковій воді міст Миколаєва та Южноукраїнська).

У той же час із 15 досліджених проб морської води за мікробіологічними показниками не відповідало нормативам 8 проб), з 8 проб за фізико-хімічними показниками все не відповідали нормативам.

У Южноукраїнську із 30 досліджених проб за мікробіологічними показниками не відповідало вимогам нормативної документації 3 проби (у 2021 році – з 32 проб – 16).

У Первомайську з 30 досліджених проб за мікробіологічними показниками невідповідність нормативам виявлено у 6 пробах (2021-го з 32 проб – 12).

У місті Миколаєві у воді Інгулу з 32 досліджених проб за мікробіологічними показниками не відповідало вимогам 9 проб (у 2021 році – з 32 проб також 9), у Бузькому лимані (морська вода) з 15 проб 8 відповідно (у 2021 році – з 15 проб – 7).

Загалом за сезон дослідження води водойм проводилися регулярно, незважаючи на значне зменшення точок контролю.