Які сили зараз в армії рф на Херсонському напрямку і до чого вони справді готуються

Коментарi:

Попри всі розмови про "важкі рішення" поблизу Херсону армія РФ збільшила кількість БТГр та сформувала резерви

Попри те, що РФ намагалась дезінформувати та створити хибне уявлення про відведення своїх сил з плацдарму на правобережжі у районі Херсона, реальні наміри рашистів, як мінімум, посилення оборони. Про це вже повідомили у Пентагоні, а також з'явився орієнтовний перелік сил та напрямів докладання зусиль ворога, пише Defense Express.

Відповідно до даних спільноти "Інформаційний спротив", які опублікував її учасник Костянтин Машовець, Кремль за останні 5-6 діб збільшило кількість батальйонних тактичних груп на шість одиниць і довело їхню кількість до 39, з яких на самому плацдармі перебуває 21-22 БТГр.

Також цікаві й дані відносно з'єднань, з яких сформовані ці сили, в яких залишається значна частка повітряно-десантних військ. Зокрема мова йде про 7-у, 76-у, 98-у повітряно-десантні дивізії та 11-у окрему десантно-штурмову бригаду. Водночас ядро угрупування складають мотострілецькі з'єднання зі складу загальновійськових армій, а артилерійську підтримку здійснюють одночасно сім тактичних артилерійських груп.

Також на плацдармі помічені й "мобіки" з 2-го армійського корпусу, включно з 4-м "стрілецьким полком мобілізаційного резерву". Також на плацдармі розміщено вісім зведених тактичних груп "Росгвардії".

Таким чином, щільність угрупування армії РФ поблизу Херсону більш ніж висока і дозволяє проводити активне перегрупування, під час якого окупанти вимикають станції мобільного зв'язку та інтернет для унеможливлення передачі інформації місцевим населенням.

Сили ворога дозволяють йому виділяти й резерви, зокрема вже сформовано резерв з трьох БТГр, які мають високий ступінь укомплектованості та готовності до бойових дій протягом декількох годин. А всі ці заходи, разом із зафіксованим переміщенням підрозділів армії РФ говорять, що ворог готується до контратак. Однією з можливих ділянок яких, як вважають у спільноті, стануть райони Любомирівка – Новогригорівка чи/та Благодатне – Партизанське.

"Іншим районом докладання основних зусиль противника став район Чкалове – Костромка – Щасливе – Брускинське. Воно й не дивно, ця ділянка, прикриває з лівого флангу зосереджене у північній частині плацдарму тактичне угрупування противника", – зазначається у повідомленні.