Без стресу у тварин: як живе Миколаївський зоопарк під час війни (відео)

Коментарi:

У мережі з'явився короткометражний документальний фільм про роботу Миколаївського зоопарку за умов війни.

Відео знято у рамках медіа проекту «Про що Миколаїв?» та опубліковано на каналі Платформи MYART.

«Цей фільм про звичайних людей, які щодня виконують свою роботу у прифронтовому місті», – зазначають автори відео.

Головна героїня фільму співробітниця відділу домашніх тварин Тетяна Гамаюнова розповідає про свого підопічного – поні на прізвисько Каюр, який раніше катав дітей, а тепер він розвозить корми для вихованців парку.

«Мене часто запитують: «Чи бачите стрес у тварин?». – Ні не бачу! Десь місяць тому я проходив повз наших слонів і на Аляудах, зовсім близько звідси, вибухнула ракета. Був дуже гучний звук, сильний вибух. І я буквально сів від цього звуку. А слони, як ходили вольєром, так і продовжили ходити. Жоден із нихз своїм великим вухом навіть ворухнув. Підтвердження тому – тварини продовжують розмножуватися, годовують дитинчат. Якщо тварини спаровуються, їдять, ходять у туалет, висиджують яйця... Якби стрес – усього цього не було б. Я стресу у тварин не бачу. Хоча деякі мої колеги говорять про це в інших зоопарках», – розповідає директор Миколаївського зоопарку Володимир Топчій.

Зараз колектив зоопарку дбає не лише про майже 4000 диких тварин зі своєї колекції, а й став притулком для 450 домашніх улюбленців, яких господарі не могли евакуювати. Вдалося зберегти колектив, а це близько 230 працівників. Вирішити проблему водопостачання та завершити гідроізоляційні роботи в басейні у слонівнику, який чекав на ремонт 20 років.