Студент миколаївського НУК слухає пари на передовій у Херсонській області, а у «сусідному окопі» його професор читає лекції

Коментарi:

Студенти кораблебудівного навчально-наукового інституту зі зброєю в руках захищають Україну. Про одне з них кілька слів розповів директор Кораблебудівного інституту НУК кандидат технічних наук професор Олександр Бондаренко, який сам зараз зараз служить у лавах ЗСУ.

Звати студента Едуард. Прізвище професор обіцяв повідомити після перемоги.

Так ось Едуард – учасник бойових дій у 2015–2016 роках. Воював у секторах С та М.

У перші дні повномасштабного вторгнення став на захист України. Влітку цього року брав участь у визволенні Херсонщини. Будучи пораненими, потрапив до шпиталю. Зовсім не долікувавшись, повернувся на передову. Після повернення до підрозділу ТРО несе службу на бойових позиціях.

Цього року Едуард вирішив здобути вищу освіту і вступив на спеціальність 135 "Суднобудування". Зараз, перебуваючи на фронті, він підключається до онлайн-занять.

«От тільки йому трохи «не пощастило», бо директор інституту поряд і будь-якої миті може прийти та перевірити присутність на заняттях», – іронізує Олександр Бондаренко.

Хоча він сам, як уже писали «Миколаївські новини», читає лекції студентам із бліндажу з передової. А ще встигає брати участь у засіданнях вченої ради Університету. Писати рецензії і навіть працювати над створенням морського дрону.