Навіть не вступили у бій: українські військові знищили колону мобілізованих із Москви

Коментарi:

Саме ці новобранці брали участь у показовому виступі на полігоні перед міністром Шойгу.

За даними джерел «24 каналу» в українських спецслужбах, регулярна потреба у перекиданні «чмобиків» на фронт зменшує чисельність мобілізованих угруповань, які планують створити.

Проте, необхідність виконати політичні завдання для російського генштабу важливіша за військову доцільність. Тому військові злочинці не переймаються тим фактом, що вони і землі не втримають, і тисячі мобілізованих «задвохсотять».

Генерал Зусько – професійний ліквідатор «чмобіків»

Практично кожен із росіян, які потрапили під мобілізацію, приречений на загибель якщо не в перші дні після потрапляння в Україну, то в перші тижні. Тим, кому пощастить, доведеться навчитися жити без рук чи ніг.

"Свіжих" окупантів перекидали з місць зборів безпосередньо на фронт за рішенням командуючих армій.

Наприклад, глава 58-ї армії загарбників генерал Михайло Зусько 2 жовтня наказав відправити під Сватове у Луганській області мобілізованих із 15 полку 27 бригади. Усі вони потрапили під хвилю «могилізації» у Москві та Підмосков'ї та опинилися у військовій частині в Наро-Фомінську наприкінці вересня.

Цікаво, що саме ці мобілізовані брали участь у показовому виступі на полігоні перед міністром Шойгу. Тоді глава російського мінубивства переконався у «блискучій підготовці» воїнів, хоча вони імітували стрілянину за цілями, не маючи магазинів.

Фактично позування для Шойгу було єдиним варіантом для мобіків потримати зброю перед війною на полігоні. Адже одразу після зйомок сюжету мобілізованих відправили до Валуйок поблизу українського кордону, нібито на продовження перепідготовки.

Звісно, ​​жодних занять із майбутнім «гарматним м'ясом» ніхто не проводив, а через день після прибуття до Білгородської області «чмобиків» відправили на війну.

Саме з моменту перекидання угруповання в Україну всі родичі швидко втратили зв'язок з путінськими ординцями. Додзвонилися рідним деякі з них лише через тиждень і розповіли про те, що їм пощастило отримати поранення та евакуюватись до Росії. Наразі вони перебувають у лікарнях, а після виписки їх знову відправлять на війну.

Як з'ясувалося, колона «чмобіків» рухалася до Сватова без супроводу з боку офіцерів. Жодних пояснень та інструкцій мешканцям російської столиці ніхто не дав. Коли вантажівки з мобілізованими почали під'їжджати ближче до призначення, їх накрили високоточною зброєю. Попередньо відомо, що артилеристи ЗСУ таким чином знищили кілька десятків «чмобиків». Загін окупантів зазнав величезних втрат навіть без вступу в бій.

Загиблі та поранені в частинах не числяться

Рідні «чмобиків», які дізнались про інцидент, одразу почали ставити питання керівництву військової частини, до якої були приписані мобілізовані. Однак офіцери всім відповіли одне й те саме: ніхто з поранених чи загиблих не перебуває у списках військовослужбовців частини. Де саме проходять службу окупанти – невідомо.

Відповідно, ніхто з дружин або матерів мобілізованих не може дізнатися, з ким їм потрібно контактувати для отримання хоча б будь-яких даних про тих окупантів, які перебувають поза доступом. Це означає лише одне: у разі загибелі боєць офіційно вважатиметься зниклим безвісти. Його сім'ї про смерть ніхто не доповідатиме і жодної копійки від держави на «Ладу» матері та дружини не отримають.

Скільки мобілізованих за місяць додаткового набору до армії вже встигли втратити командири окупаційних армій, невідомо. Однак рахунок точно йде на тисячи. Однак ліквідація левової частини мобілізованих стала можливою саме завдяки Михайлу Зусько, тому самому генерал-лейтенанту, який керував першим армійським корпусом у так званій ДНР. Там він відточив свої навички війни «гарматним м'ясом» та навчився вбивати підлеглих сотнями заради отримання їхніх зарплат.