За знущання з цивільної дружини віддали під суд мешканця Миколаївської області

Коментарi:

Спочатку на ґвалтівника намагалися вплинути адміністративними методами, але безуспішно

Направлено до суду обвинувальний акт щодо 34-річного мешканця Арбузинської територіальної громади Первомайського району за фактом домашнього насильства (ст. 126-1 КК України).

За даними слідства, чоловік систематично знущався з своєї 33-річної співмешканки. Підтверджено, що він ображав, матерів, погрожував та принижував жінку. А в стані алкогольного сп'яніння ставав взагалі нестерпним. За висновками експертів наслідками цього стали психологічні страждання потерпілої, які вплинули її психоемоційний стан, накопичення емоційних переживань, приниження гідності.

За домашнє насильство чоловіка вже двічі притягали до адміністративної відповідальності за ч. 1 та ч. 2 ст. 173-2 КУпАП. Проте жодного впливу це мало. Тож тепер йому загрожує кримінальна відповідальність.

«За вказане кримінальне правопорушення законодавством передбачено покарання у вигляді громадських робіт на строк від ста п'ятдесяти до двохсот сорока годин, або арешт строком до шести місяців, або обмеження волі на строк до п'яти років, або позбавлення волі на строк до двох років», – повідомили у Первомайській окружній прокуратурі Миколаївської області.