Буданов заявив, що росіяни нарощують сили в Херсоні, а заяви про евакуацію – інформаційна операція

Коментарi:

Заяви росіян про евакуацію та виведення військ з Херсона – інформаційна операція зі створення неправдивого враження, що у них на цій ділянці "все пропало".

Про це заявив голова ГУР Міноборони України Кирило Буданов в інтерв'ю "Українській правді".

Насправді ж, за його даними, йде активне нарощування військ з метою завдати поразки нашим силам, що настають, перебуваючи в обороні.

"У багатьох аспектах це інформаційна операція та маніпуляція. Є деякі факти. Наприклад, виводять "Промзв'язокбанк", інші фінансові структури, які росіяни туди завели. Причому як виводять – вивозять готівку, сервери, так звану окупаційну владу, переводять – саме переводять – всіх, хто не ходить, важко поранених вивозять, намагаються якнайшвидше виписувати з лікарень тих, хто може ходити, і проводять цю шалену інформаційну кампанію, тобто створюють ілюзію того, що все зникло, а навпаки, навпаки, заводять туди нові військові підрозділи і готують вулиці. міста до оборони", – повідомив Буданов.

За його словами, росіяни розуміють, що, якщо ЗСУ візьмуть хоча б контроль над каховською дамбою, яка зараз є єдиною транспортною артерією, яка повноцінно функціонує, їм треба буде приймати швидко рішення: або дуже-дуже швидко покидати місто і виходити, або вони ризикують опинитися в тій ситуації, в якій раніше опинилися українські захисники в Маріуполі.

"І от розуміючи це все, вони готують підґрунтя, щоб, якщо буде потрібно, дуже швидко звідти вийти. Проте вони не готуються до виходу зараз, вони готуються до оборони", – додав керівник ГУР.