Артилеристи 36-ї бригади дають максимально точний результат при мінімумі використаних снарядів у гранично стислий термін (фото)

Коментарi:

«Гради» морпіхів перетворюють техніку окупантів на мотлох

Артилеристи 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Білінського щодня накривають точним вогнем позиції ворога, знищуючи техніку та живу силу російських окупаційних військ.

«Зазвичай робимо один постріл, потім коригуємо, потім ще один. Працюємо одиночними, адже ворог адаптувався до наших дій, почав маскувати свої позиції та уникати скупчення техніки, тому здебільшого працюємо за одиночними цілями. Після нашої крайньої роботи ворогові довелося попрощатися з гаубицею Д-30», – розповідає командир взводу «Шаман».

Боєць розповідає, що на все про все ворог швидко реагує. Через 8-10 хвилин вже слідує контрбатарея противника.

За словами морпіхів, здебільшого їх цілі знаходяться за 8-10 км від передової. Тому доводиться під'їжджати до передової ближче.

«Основне наше завдання – поразка живої сили та вогневих засобів противника, які він зосередив на цій ділянці фронту. І ми готові цілодобово працювати, щоби помститися кожному злочинцеві-окупанту, який прийшов на українську землю!» – запевняють захисники.

На полі бою ситуація напружена. Поряд з «Градами» працюють гаубиці M777, неподалік лісосмуги, чекаючи нових завдань, замаскувалися 152-мм гаубиці.

Про результативність тактики артилеристів свідчать не лише втрати ворога, а й той факт, що «Гради» є пріоритетною метою для окупантів. Тож після команди: «Машині відбій! Всім залишити вогневу позицію! краще поквапитися, щоб не потрапити до об'єктиву ворожих безпілотників.

За мінімальної витрати снарядів наші воїни точно вражають ворожі цілі.