У Росії впав четвертий винищувач «Сухого» за два тижні

Коментарi:

Військовий літак упав на приватний двоповерховий будинок в Іркутську. Про це повідомив губернатор регіону Ігор Кобзєв. Загинули обидва пілоти Су-3, уточнили в МНС.

«За попередніми даними в Іркутську на двоповерховий будинок на вул. Пржевальський впав літак категорії СУ. Виїхав на місце. Усі підрозділи вже тут», – написав чиновник у телеграм-каналі.

Після аварії літака 150 будинків залишилися без електрики, повідомляє РИА «Новости» з посиланням на місцеву владу. Для мешканців підготували пункт тимчасового розміщення.

На місці аварії літака почалася пожежа. Літак летів без боєкомплекту.

Як пише видання irk.ru із посиланням на очевидців, екіпаж літака загинув. Крах стався в ході льотних випробувань, в ході яких були задіяні два борти Су-30 СМ. Один сів, другий продовжував літати, екіпаж 20 хвилин не виходив на зв'язок. «Другий літак піднявся в повітря і наблизився до літака, який не виходив на зв'язок. Льотчики побачили, що екіпаж сидить, звісивши голови, — ймовірно, льотчики задихнулися», — повідомляє видання. Пізніше інформацію про загибель пілотів підтвердили Інтерфаксу в екстрених службах.

Впав у Іркутський борт — четвертий бойовий літак «Сухого», який зазнав аварії за два тижні.

Увечері 17 жовтня під час навчально-тренувального польоту винищувач-бомбардувальник Су-34 впав на багатоквартирний житловий будинок. Будівля спалахнула з першого по дев'ятий поверх, повністю було зруйновано 17 квартир, ще 45 отримали різні пошкодження. Під завалами рятувальники знайшли 68 людей, понад 360 мешканців будинку евакуювали. Усього загинули 15 людей, у тому числі троє дітей, а 19 отримали поранення

9 жовтня літак Су-25 впав біля хутора Рогалик у Ростовській області. Пілот не зміг катапультуватися та загинув. У Ростовській області поряд із хутором Сибірки в Морозівському районі того ж дня здійснив жорстку посадку Су-24. Літак виконував навчально-тренувальний політ без боєкомплекту. Два пілоти змогли катапультуватись. За даними прес-служби Південного військового округу, причиною інциденту стала технічна несправність.