Директор комунального підприємства передавав спецслужбам рф дані про похованих у Миколаєві воїнів

Коментарi:

Із зали суду

Запобіжний захід у виді тримання під вартою обрано директору комунального підприємства, підозрюваному у державній зраді

В Центральному районному суді Миколаєва розглянуто клопотання про обрання міри запобіжного заходу директору комунального підприємства Миколаївської міської ради, підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.111 КК України (державна зрада).

Відповідно до матеріалів клопотання, останній за допомогою програми для обміну повідомленнями, зв’язався з представником спецслужб РФ, з метою надання допомоги останнім у проведенні підривної діяльності проти України.

В подальшому, щоб унеможливити його ідентифікацію, він обрав собі псевдонім та узгодив з представником спецслужб РФ заходи конспірації.

Згодом, підозрюваний надавав інформацію щодо загиблих та похованих на кладовищах міста Миколаєва військовослужбовців ЗСУ із зазначенням персональних даних.

Окрім цього, останній надсилав персональні відомості щодо співробітників СБУ, прокуратури, поліції.

Також підозрюваний надав інформацію щодо розміщення захисних споруд, блокпостів, порядку їх проходження, шляхів можливого об’їзду, із зазначенням географічних координат.

Окрім цього, відповідно до матеріалів клопотання, підозрюваний здійснював відеофіксацію певних захисних споруд міста Миколаєва з подальшою передачею файлів представнику РФ.

У судовому засіданні, посадовець відмовився від надання пояснень.

За результатами розгляду, слідчий суддя Галина Подзігун ухвалила обрати підозрюваному запобіжний захід у виді тримання під вартою без можливості внесення застави, повідомила прес-служба Центрального районного суду міста Миколаєва.