У Новій Каховці одним ударом поранено 150 окупантів, – ранкове зведення Генштабу ЗСУ

Оперативна інформація на ранок 23 жовтня.


Розпочалася 242-а доба героїчного протистояння української нації.
Минулої доби підрозділи Сил оборони відбили атаки ворога на Бахмут, Бахмутське, Іванград, Мар’їнку, Соледар, Озарянівку, Одрадівку Донецької області та Білогорівку на Луганщині.
Окупанти знову вдалися до масованого обстрілу критичної інфраструктури та житла цивільного населення. Більш як половина крилатих ракет та БпЛА були збито.
За добу, загарбники завдали 32 ракетних та 25 авіаційних ударів, здійснили 80 обстрілів з РСЗВ. Постраждали об’єкти енергетичної та критичної інфраструктури Волинської, Рівненської, Харківської, Хмельницької, Кіровоградської, Черкаської, Запорізької, Одеської та Миколаївської областей.
На Південнобузькому напрямку ворог обстрілював військову та цивільну інфраструктуру 20 населених пунктів поблизу лінії зіткнення. Це Безіменне, Білогірка, Давидів Брід, Новогригорівка, Новоукраїнка, Партизанське, Правдине та Червона Долина.
За уточненими даними, у Новій Каховці знищено шість одиниць озброєння та військової техніки та 150 військовослужбовців поранено;
Авіація Сил оборони протягом доби завдала 17 ударів. Підтверджено ураження 15 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також двох позицій зенітних ракетних комплексів ворога. Збили гелікоптер Ка-52 та 3 БпЛА “Орлан”.
Військовослужбовці ракетних військ і артилерії уразили три пункти управління, шість районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, склад боєприпасів та п’ять інших важливих об’єктів ворога, включаючи одну радіолокаційну станцію.