У Миколаєві за провокаційне відео суд відправив під варту сімейку зрадників

Коментарi:

У Центральному районному суді міста Миколаєва розглядають справу сім’ї зрадників.

Розглянуто клопотання про обрання міри запобіжного заходу 27-річному миколаївцю, підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 КК України.

За попередньою згодою зі своєю матір’ю, він надав згоду особі, яка є адміністратором телеграм-каналу, що може використовуватись російськими спецслужба для підривної діяльності проти України за грошову винагороду.

Згодом вони отримали завдання записати відеоролик, що містить матеріали, які підривають інформаційну безпеку України та отримали текст, який необхідно було зачитати.

В подальшому, синок і мамаша записали відеоматеріали, де коментували, згідно отриманого тексту, прихильність мешканців Миколаєва до рф та зневагу до діючої влади. Надіслали відеоматеріали адміністратору телеграм-каналу, який в подальшому поширив відео через засоби масової інформації та інтернет.

За виконане завдання, вони отримали на банківську картку грошову винагороду.

За результатами розгляду клопотання, слідчий суддя Галина Подзігун ухвалила обрати чоловіку запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Запобіжний захід у виді тримання під вартою обрано його матері, підозрюваній у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 КК України, повідомила прес-служба Центрального районного суду міста Миколаєва.