Російські війська залишають Херсонщини, в обласному центрі мародерничають та грабують, – вечірнє зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Інформація на шосту вечора 22 жовтня.


Триває 241 доба героїчного протистояння української нації.
Підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів в районах Бахмута, Озарянівки та Одрадівки Донецької області.
Противник вдався до масованого обстрілу критичної інфраструктури та помешкань цивільного населення, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни. Окупанти завдали 40 ракетних ударів та запустили 16 ударних БпЛА іранського виробництва “Shahed-136”. 20 крилатих ракет та 11 БпЛА нашим захисникам вдалося збити.
Постраждали об’єкти енергетичної та критичної інфраструктури Волинської, Рівненської, Харківської, Хмельницької, Кіровоградської, Черкаської, Запорізької, Одеської та Миколаївської областей.
На Південнобузькому напрямку ворог обстрілював військову та цивільну інфраструктуру. Постраждали 20 населених пунктів, що поряд з лінією зіткнення.
Окремі підрозділи окупаційних військ продовжують залишати територію Херсонської області. Почастішали випадки мародерства та грабежів місцевих жителів. Противник повністю залишив населені пункти Чарівне та Чкалове, а з Берислава евакуйовано офіцерів та медперсонал.
Збільшилася кількість випадків мародерства та протиправних дій в самому Херсоні. Окупанти вилучають у місцевого населення автомобілі та намагаються залишити місто за допомогою паромної переправи в районі Антонівського мосту.
В результаті ударів Сил оборони протягом останніх днів, підтверджено ураження живої сили та техніки противника в Запорізькій області. Це – 200 військовослужбовців загиблими, понад 150 – пораненими.
Авіація Сил оборони протягом поточної доби завдала десять ударів. Підтверджено ураження дев’яти районів зосередження озброєння та військової техніки, а також позиції ЗРК. Збито ворожий гелікоптер.
Військовослужбовці ракетних військ і артилерії уразили пункт управління, два райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки та склад боєприпасів.