Корабельне угруповання ворога посилено двома субмаринами

Поточна оперативна обстановка на півдні Україні: станом на 15.00 22 жовтня – від ОК «Південь»

Офіцерський склад переміщується на лівий берег Дніпра, залишаючи на правому підрозділи свіжо мобілізованих. З Бериславського району та Херсону вивозяться державне майно.

Вночі, з напрямку Чорного моря, противник завдав масованого удару дронамі-камікадзе типу «Shahed-136». Силами ППО 10 безпілотників знищено над Миколаївщиною та один – над Кіровоградщиною.

В Миколаївському районі ворог обстрілював вночі прифронтові територіальні громади. Виникла пожежа в гаражному кооперативі, зайнявся вогнем житловий будинок, пошкоджено електромережу та газогони. Загинула одна цивільна особа, ще одна дістала поранення.

Зранку ворог здійснив масований удар високоточними ракетами "Калібр" по об'єктах критичної інфраструктури. Уражено такі об'єкти в Одеській, Кіровоградській та в Миколаївській областях. На Одещині троє людей поранено.

Силами протиповітряної оборони чотири крилатих ракети збито над Одещиною, одну – над Миколаївщиною.

Опівдні, в Бериславському районі збито гелікоптер Ка-52 «Алігатор». Нашою авіацією завдано три удари по ворожих пунктах розгортання ЗРК «Панцир-С1» та «Бук-М2» в Херсонському районі.

Ракетними та артилерійськими підрозділами виконано 100 вогневих завдань по районах зосередження живої сили та техніки ворога.

В корабельному угрупованні в Чорному морі, що наразі складається з 14 кораблів, ворог збільшив кількість ракетоносіїв, посиливши угруповання двома підводними човнами. При цьому загальна кількість готових до застосування «Калібрів» може перевищувати 30 штук.