Через знеструмлення у миколаївських лікарнях для реанимаціїї, апаратів ШВЛ, діаліза включили генератори, – Ганна Замазєєва

Чергова зухвала атака рашистів на нашу енергетичну систему по всій країні

На зараз, маємо проблем з електропостачанням та мобільним зв’язком.

Близько 190 тисяч абонентів на Миколаївщині, в тому числі й в обласному центрі, перебувають без світла. Фахівці працюють над ліквідацією наслідків і відновленням електропостачання. Впевнена, що якнайшвидше світло буде відновлене. Разом з тим, за півдоби відсутності електроживлення, бачимо певні труднощі на які реагуємо з самого ранку.

Голова Миколаївської обласної ради Ганна Замазєєва позповіла, що зараз акцентує увагу на безперебійній роботі нашої медичної системи.

«На постійному зв’язку з усіма нашими екстреними службами, військовою адміністрацією, очільником Миколаївського обласного управління охорони здоров’я Максимом Безносенко. В лікарнях запустили генератори, які роботу основної критичної інфраструктури медзакладів – рреанімації, апаратів ШВЛ, діалізу та інше. Підвезли додаткове паливо для їх безперебійної роботи. Там, де через необхідність економії напруги, не задіяні харчоблоки, видають сухпайки. У деяких лікарнях розгорнули прилади, які працюють на альтернативних джерелах живлення.

Додатково пропрацьовуємо необхідність збільшення, на майбутнє, запасів пального та ще декілька варіантів забезпечення наших медичних об’єктів привізним гарячим харчуванням. Ряд наших громад вже відгукнулися і готові підставити плече тим, хто цього потребує, забезпечивши усім необхідним.