Боріс Джонсон повернувся з Домінікани виборювати посаду прем'єра Британії

Коментарi:

Боріс Джонсон учора повернувся з відпустки на Карибах, щоб розпочати участь у кампанії щодо обрання нового лідера консервативної партії та прем'єр-міністра Великобританії.

Літак Джонсона приземлився у лондонському аеропорту Гатвік. Прилетів він економ-класом, хоч і з охороною.

Джонсон приватно вже закликає депутатів-консерваторів підтримати його повернення на Даунінг-стріт, обіцяючи, що тільки він може виграти наступні загальні вибори для Торі.

Колишній прем'єр-міністр просить іншого потенційного кандидата Ріші Сунака зв'язатися з ним та "знов бути разом" в уряді.

За підрахунками ВВС, до десятої ранку суботи про підтримку Сунака, суперника Трасс у фіналі нещодавніх виборів лідера консервативної партії та прем'єра, заявили вже 102 депутати Палати громад від партії Торі. Як мінімум, стільки голосів зібрав і Боріс Джонсон. Всього 360 членів парламенту Тори,

Щоб прискорити обрання нового лідера після раптового відходу щойно обраної Трас, партія цього разу запровадила дуже високий прохідний бар'єр: балотуватися зможуть лише ті, хто заручиться підтримкою не менш як ста членів фракції Торі в Палаті громад.

Нагадаємо, прем'єр Британії Ліз Трасс оголосила про звільнення після 6 тижнів перебування на посаді.

24 жовтня шляхом голосування серед депутатів визначать двох фаворитів. Із 25 по 28 жовтня відбудеться онлайн-голосування серед 170 тисяч членів Консервативної партії по всій Великій Британії. Вони і визначать, хто стане новим прем'єр-міністром.