Високопоставлений чин з Миколаївської поліції «втратив» речові докази на 13 мільйонів гривень

Коментарi:

Співробітники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру поліцейському, за якого було викрадено речові докази на більш ніж 13 мільйонів гривень.

Як повідомили у прокуратурі Миколаївської області, 2021 року цей уже колишній заступник начальника одного з відділів поліції Головного управління Нацполіції у Миколаївській області розслідував справу про присвоєння приватним підприємством проса та соняшника, який належав державі. Це зерно, як речовий доказ, було заарештовано та вилучено.

Поліцейський передав заарештоване просо та соняшник на зберігання особі, яка назвалася представником спеціалізованої компанії, яка мала відповідні повноваження.

«Ця особа надала правоохоронцю фіктивні документи, які нібито підтверджують його повноваження у цій компанії, а правоохоронець не перевірив їх правдивість. В результаті фейковий представник компанії викрав зернові вартістю понад 13 млн. гривень та вивіз його у невідомому напрямку», – повідомили у ГБР.

Слідство триває, бюро перевіряє причетність інших посадових осіб та правоохоронців до скоєння вказаного кримінального злочину.

Поліцейському, який припустився викрадення зерна, повідомлено про підозру у службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України). Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Санкція статті передбачає позбавлення волі терміном до 5 років.

ДБР веде роботу, щоб майно підозрюваного було заарештовано для подальшого відшкодування збитків державі.

Процесуальне керівництво здійснює Миколаївська обласна прокуратура.