В Херсонську область зігнали воювати дві тисячі російських «мобіків», – ранкове зведення Генштабу ЗСУ

Оперативна інформація на ранок 21 жовтня щодо російського вторгнення.

Розпочалася 240 доба героїчного протистояння української нації.

Протягом минулої доби противник завдав три ракетних та 24 авіаційних удари, здійснив понад 30 обстрілів з РСЗВ.

Ворожих ударів зазнали райони понад 15 населених пунктів. Серед них – Миколаїв, Нова Кам’янка і Мала Сейдеминуха Херсонської області та Гатище на Харківщині.

Для своїх злочинів загарбники використали крилаті та зенітні керовані ракети, 20 безпілотних літальних апаратів іранського виробництва “Shahed-136”.

На Південнобузькому напрямку вогневого ураження зазнали райони 20 населених пунктів вздовж лінії зіткнення. Для ведення повітряної розвідки окупанти здійснили 20 вильотів БпЛА різних типів.

На тимчасово захоплену територію Херсонської області, для поповнення втрат і посилення підрозділів на лінії зіткнення, прибуло до 2000 російських мобілізованих. Разом з тим, окупаційна влада видала розпорядження про підготовку евакуації для так званих “банківських установ”, підготовлено евакуаційні списки завезених російських медпрацівників і вчителів. Об’єкти гуманітарної сфери в Херсоні припиняють роботу.

Українська авіація протягом минулої доби завдала п’ять ударів. Підтверджено ураження трьох опорних пунктів і районів зосередження озброєння та військової техніки і двох позицій зенітних ракетних комплексів противника. Підрозділи протиповітряної оборони збили 15 БпЛА.

Воїни ракетних військ і артилерії уразили чотири пункти управління, сім районів зосередження живої сили, озброєння і військової техніки, склад боєприпасів, засіб ППО, міст та понтонну переправу противника.