У Херсонській області знищено комплекс С-300, – Генштаб

Коментарi:

За цю добу підрозділи Сил оборони відобразили атаки окупантів у районах населених пунктів Тернова Харківської області; Білогорівка та Золотарівка Луганської області; Лиман, Соледар, Озарянівка, Одрадівка та Первомайське у Донецькій області.

Про це повідомляє Генштаб у вечірньому зведенні від 21 жовтня.

Ворог обстрілює позиції наших військ уздовж лінії зіткнення та веде повітряну розвідку. Противник продовжує завдавати ударів по критичній інфраструктурі, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни.

Протягом доби окупанти завдали 4 ракетних та 10 авіаційних ударів, здійснили понад 30 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

Авіаударами та зенітними керованими ракетами противник бив по 8 населених пунктах. Серед них – Харків, Запоріжжя та Нововоскресенське Херсонської області.

На Волинському напрямку ситуація залишається без істотних змін.

У Сіверському та Поліському напрямках ворог задіяв міномети та ствольну артилерію для обстрілів районів населених пунктів Українське та Гай Чернігівської області, а також Покровка у Сумській області.

В інших напрямках ворог здійснював обстріли:

на Слобожанському напрямку – із ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Берестове, Стрілка, Дворічна та Чавунівка;

на Бахмутському напрямку – з танків та артилерії, в районах населених пунктів Соледар, Бахмут, Білогорівка, Кліщіївка та Опитне;

на Авдіївському напрямку - з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Водяне, Пречистівка, Першотравневе та Велика Новосілка.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник активних наступальних дій не вів. Завдав обстрілів у районах населених пунктів Времівка, Зелений Гай та Мала Токмачка.

На Південнобузькому напрямку противник обстрілював військову та цивільну інфраструктуру. Ворог гатив по Нововоскресенському, Мирному, Давидову Броду та Новогреднєво.

Підтверджено знищення 19 жовтня понтонної переправи під Антонівським мостом.

Авіація сил оборони протягом доби завдала 16 ударів.

Підтверджено поразку трьох опорних пунктів та десяти районів зосередження озброєння та військової техніки, а також трьох позицій зенітних ракетних комплексів ворога. Підрозділи ракетних військ та артилерії за добу вразили пункт управління та зенітний ракетний комплекс С-300 противника.