Міноборони Росії визнало прорив оборони під Херсоном

Коментарi:

Українським військам, що атакують Херсон, вдалося «вклинитися в оборону» російських військ, що обороняються, повідомив на брифінгу офіційний представник Міноборони Ігор Конашенков.

За його словами, прорив оборони відбувся в районі населеного пункту Суханово, розташованого за кілька десятків кілометрів від обласного центру.

Російському командуванню довелося ввести в бій танковий резерв, а також застосувати "засадні дії", заявив Конашенков.

Ще одна спроба прориву оборони російських сил, за його словами, відбулася миколаєво-криворізькому напрямку, де ЗСУ задіяли «до трьох батальйонів, зокрема один танковий». Чим завершилася ця атака Конашенков не уточнив.

Нещодавно призначений командувачем генерал Суровикін повідомляв, що в районі Херсона склалася «напружена» ситуація і підтримав евакуацію мирного населення, яку прокремлівські чиновники називають організаційним переміщенням.

При цьому ускладнює відступ те, що всі основні переправи через Дніпро раніше були зруйновані ЗСУ. Розвідка вважає, що Росія, швидше за все, скористається тимчасовим понтонним мостом, збудованим неподалік Херсона, а також понтонними переправами, які продовжують діяти в кількох місцях.

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) у зведенні за 19 жовтня припускають, що для прикриття військ, що відступають, російська армія може підірвати греблю Каховської ГЕС. Ця «атака під чужим прапором», у якій Москва звинуватить Київ, також допоможе загальмувати поступ української армії, яка, за оцінками західних розвідок, може відвоювати Херсон до настання зими.