Загроза наступу з Білорусі зростає – Генштаб

Коментарi:

Генеральний штаб ЗСУ вважає, що загроза повторного наступу з території Білорусі зростає, але напрям наступу може бути змінено на захід білорусько-українського кордону.

Про це на брифінгу 20 жовтня заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ бригадний генерал Олексій Громов.

"Загроза відновлення Збройними силами Росії наступу на північному фронті зростає. Цього разу напрям наступу може бути змінений на захід білорусько-українського кордону для перерізання основних логістичних артерій постачання озброєння та військової техніки Україні від країн-партнерів", – повідомив генерал.

Громов зазначив, що на території Білорусі продовжуються заходи щодо розгортання авіаційних та інших підрозділів військ ЗС РФ.

Крім того, на території Білорусі проводяться заходи щодо прихованої мобілізації. Також Білорусь продовжує надавати свою територію для запуску балістичних ракет та дронів.

За словами Громова, на аеродромах РБ стоять літаки МіГ-31, які можуть бути озброєні крилатими ракетами типу "Кинжал".

Представник Генштабу заявив, що Україна на це реагує – зокрема, постійно відстежує ситуацію та вживає заходів для надійного прикриття кордонів на північному напрямку.