На морі порт Очаків обстріляно з мінометів, на Херсонщині ворог підняв у небо штурмовики Су-25

Коментарi:

Поточна оперативна обстановка на півдні Україні: підсумок за 19 жовтня від ОК «Південь» ЗСУ

На Миколаївщині з міномету ворог гатив в напрямку Очаківського порту, його акваторії та по рекомендованих морських шляхах.

Гелікоптерами армійської авіації та парою штурмовиків Су-25 противник наніс чотири авіаційних удари неподалік Нової Кам'янки та Трифонівки на півночі Херсонщини. Втрат немає.

Штурмовою авіацією наших Повітряних сил нанесено шість ударів по пунктам розгортання зенітно-ракетних комплесів "Бук- 2М", "Тор" та "Панцир", а парою геликоптерів Мі-24 та Мі-8 атаковано район зосередження живої сили та техніки ворога неподалік Любомирівки.

Ракетно-артилерійськими підрозділами Сил оборони, протягом дня відпрацьовано понад чотириста вогневих завдань. Ворог втратив 43 військових, шість танків, дев’ять одиниць авто-бронетехніки, дві гаубиці 152 калібру, командно-штабну машину та ворожий безпілотник-розвідник. Знищено два склади боєприпасів в Бериславському районі.

У Чорному морі корабельне угруповання ворога нараховує 9 кораблів та катерів, які маневрують уздовж узбережжя Криму. Серед них два ворожих великих десантних кораблі, два носія крилатих ракет з сумарним залпом – 12 «Калібрів».