Ліз Трасс оголосила про відставку з посади прем'єр-міністра Великобританії

Коментарi:

Вона була призначена на посаду 6 вересня. Це найшвидша зміна влади історія сучасної Великобританії.

Ліз Трасс оголосила про вілставку з посади глави уряду Великобританії, повідомляє ВВС News.

Трас повідомила короля Чарльза, що йде з поста лідера Консервативної партії і, відповідно, поста прем'єр-міністра країни. Про це вона заявила, виступаючи перед журналістами біля своєї резиденції на Даунінг-стріт у Лондоні.

Трас сказала, що стала прем'єром у період «великої економічної та міжнародної нестабільності». «Я визнаю, враховуючи ситуацію, що склалася, що не можу виконати мандат, на підставі якого я була обрана Консервативною партією», — заявила вона.

Трас очолила Консервативну партію та кабінет міністрів Великобританії 6 вересня. Вона залишиться на своїй посаді, доки не буде обраний наступник. За словами Трасс, вибори нового лідера партії відбудуться наступного тижня.

Як зазначив провідний політичний оглядач ВВС News Нік Ердлі, це найшвидша зміна влади в історії сучасної Великобританії. "Безпрецедентна ситуація, безпрецедентно короткий термін перебування на посаді прем'єр-міністра і безпрецедентна криза в британській політиці", – заявив він.

Після вступу на посаду прем'єр-міністра Ліз Трасс розкритикувала свої податкові ініціативи, змінила міністра фінансів і в результаті відмовилася від заявлених реформ фінансової системи.