Іранські «шахеди» полетіли в Україну з Білорусі, – ранкове зведення Генштабу ЗСУ

Інформація станом на ранок 20 жовтня.

Розпочалася 239 доба героїчного протистояння української нації.

Протягом доби противник завдав 11 ракетних та 28 авіаційних ударів, здійснив 65 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Для своїх злочинів окупанти використали крилаті, авіаційні та зенітні керовані ракети. Крім того, ворог здійснив пуски 10 безпілотних літальних апаратів “Shahed-136”, понад половину яких – з Білорусі.

На Південнобузькому напрямку ворог продовжує облаштовувати оборонні позиції. Для стримування контрнаступу наших військ обстрілює населені пункти вздовж усієї лінії зіткнення.

Іран направить на територію рф радників та інструкторів з використання ударних БпЛА. Відомо про підготовку операторів вже наявних БпЛА “Shahed-136” та перспективних БпЛА “Arash-2”.

Розіслані повідомленння із закликом до евакуації населення Нової Каховки нібито у зв’язку з підготовкою обстрілів з боку ЗСУ.

В результаті ударів Сил оборони протягом останніх днів, підтверджено ураження живої сили та техніки противника в Запорізькій області – до 150 військовослужбовців поранено та знищено 15 одиниць озброєння і військової техніки.

Авіація Сил оборони минулої доби завдала десять ударів. Уражено шість районів зосередження озброєння та військової техніки, а також чотири позиції зенітних ракетних комплексів ворога. Підрозділи ППО збили шість крилатих ракет, гелікоптер Ка-52 та 16 БпЛА, з них – 14 “Shahed-136”.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили три пункти управління, шість районів зосередження живої сили, озброєння і військової техніки, один склад боєприпасів, станцію РЕБ та шість інших важливих об’єктів, включаючи міст та понтонну переправу противника.