Двом миколаївським співробітникам Фонду держмайна оголосили підозру за поклоніння «русскаму миру»

Коментарi:

Виправдовували та заперечували збройну агресію Росії проти України –УСБУ у Миколаївській області повідомило про підозру двом посадовцям.

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури оголошено про підозру двом посадовим особам Регіонального відділення фонду державного майна України в Одеській та Миколаївській областях. Розслідування підтвердило, що вони виправдовували, визнавали правомірним напад Росії на Україну. А також факти глорифікації її учасників, вчинені посадовою особою (ч. 3 436-2 КК України).

«За даними слідства, ці чиновники, незважаючи на систематичні обстріли Миколаєва окупантами, через месенджер Telegram у приватному листуванні між собою поширювали повідомлення, в яких виправдовувалася та заперечувалась збройна агресія Росії проти України, підтримувалися незаконні дії окупантів, а також поширювали матеріали, міститься в повідомленні. армії держави агресора», – повідомили у прокуратурі Миколаївської області.

Тривають комплексні заходи щодо встановлення та притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до скоєння кримінальних правопорушень. Санкція статті передбачає покарання від 5 до 8 років позбавлення волі.
Викриття злочину проводили співробітники Управління СБУ у Миколаївській області за процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури.