Для відступу з Херсона в Росії підготовлено інформаційне підгрунтя

Коментарi:

Під час відступу з Херсонщини окупанти можуть атакувати Каховську ГЕС та звинуватити в цьому Україну.

Таких висновків дійшли аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).
«Командувач вс рфї в Україні Суровікін під час виступу на телебаченні повідомив, що російське військове керівництво має прийняти «важкі рішення» по Херсонській області і звинуватив Україну в планах удару по цивільній та житловій інфраструктурі області», – зазначили аналітики.
Вони також звернули увагу на слова голови окупаційної адміністрації Херсонщини Сальдо про евакуацію росіян із західного берега Дніпра в очікуванні «широкомасштабного українського наступу».
На думку аналітиків, заяви Суровікіна і Сальдо можуть бути спробою створити інформаційні умови для повного відступу Росії за Дніпро і здачі Херсона і значної території Херсонської області наступаючим українським військам.
При цьому російське командування може вважати, що прорив дамби Каховської гідроелектростанції здатний прикрити їхній відступ з правого берега Дніпра і запобігти або затримати просування ЗСУ через річку.
Аналітики зазначили, що таким чином росіяни намагаються досягти двох цілей – звинуватити Україну в матеріальних збитках та загибелі людей та використати повінь для прикриття свого відступу.
«Кремль може спробувати використати таку атаку під фальшивим прапором, щоб затьмарити новини про третій принизливий відступ російських військ цього разу із західної Херсонщини», – резюмували фахівці ISW.