Полковника-зрадника, який обстрілює рідну Україну, судитимуть за держзраду: Миколаївська військова прокуратура

Коментарi:

За процесуального керівництва Миколаївської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері до суду передано обвинувальний акт щодо колишнього начальника артилерії військової частини в АР Крим за фактами державної зради та дезертирства (ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 408 КК України).

У березні 2014 року під час тимчасової окупації Криму цей підполковник відмовився служити у Збройних Силах України та не вибув до нового місця дислокації військової частини на материковій частині України.

«Таким чином перейшовши на бік ворога і змінивши військову Присягу, він дав згоду на проходження служби у ЗС РФ на посаді начальника артилерії військової частини 12676 Чорноморського флоту ЗС РФ», – повідомили у прокуратурі.

Вислуговуючись перед окупантами, він сприяв передачі майна військової частини підрозділам артилерії та чорноморського флоту російської армії. Наразі він проходить службу на посаді начальника артилерії військової частини рф та воює проти України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління ДБР, розташованого у м. Миколаєві.

У зв'язку з тим, що підозрюваний ховається на тимчасово окупованих територіях України, досудове розслідування у кримінальному провадженні проводилося у спеціальному порядку (in absentia).