Зеленський озвучив щоденні втрати ЗСУ на фронті

Коментарi:

Кожного дня у війні проти російської агресії Україна втрачає близько 50 вояків. З початку повномасштабного вторгнення Росії українських героїв загинуло в п'ять разів менше ніж окупантів.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський у програмі "Face a Zelensky".

"У нас є оцінки втрат на добу, вони не точні. Це близько 50 осіб на день. Але це не точні цифри, тому що ми не знаємо, скільки солдатів і цивільних осіб залишається на цій території. Загинуло в п'ять разів менше українських воїнів, ніж російських", – заявив президент.

Як пояснює Зеленський, він отримує дані щодо втрат ЗСУ, проте з цифрами важливо бути обережними через те, що йдеться про людські життя.

"Позиція наших військових – не називати точну кількість загиблих або поранених українських військовослужбовців. Головне питання-це точні дані. У мене є дані, які я отримую і які мені надають. Ми повинні бути дуже обережні з цифрами, тому що мова йде про людські життя", – додає президент України.

Нагадавши, за словами міністра оборони України Олексія Резнікова, пік втрат ЗСУ був у травні, коли Росія володіла перевагою, особливо на Донбаському напрямку.

Також нещодавно, як пояснювала заступник Міністра оборони Ганна Маляр, втрати ЗСУ становлять понад 9 тисяч осіб, проте точної цифри назвати поки не можна, через неможливість підрахувати втрати в Маріуполі.

Тим часом наші герої, з початку повномасштабного вторгнення Росії, станом на ранок 23 вересня, знищили близько 56 тисяч окупантів.