Дімон Медведєв володіє яхтою за $ 100 мільйонів

"Проект" з'ясував, що заступник голови Ради Безпеки Росії Дмитро Медведєв і його сім'я користуються 74-метровою яхтою вартістю $100 млн.

На судні, судячи з фотографій, є вертолітний майданчик, Особистий кабінет і спецзв'язок. У територіальних водах РФ» Всесвіт " часто супроводжують кораблі військово-морського флоту, стверджують журналісти.

Стверджуючи, що яхтою користується саме Дмитро Медведєв, «Проект» посилається на слова турецького споттера Йорука Ішика, що стежить за суднами, що проходять через Босфор, турецьких оглядачів з НКО Nordic Monitor, а також джерело серед яхт-брокерів.

"Нарешті, співробітник сочинської Марини, де зараз під охороною стоїть судно, називає її «медведєвською» і «урядовою», — йдеться в матеріалі видання.

Журналісти вважають, що яхту оплатив мільярдер Ігор Юсуфов. Власника судна приховали-побудована голландським бюро Damen Yachting в 2018 році яхта оформлена на офшор з Кайманових островів Southerner Ltd.

"Проект" зазначає з посиланням на дані спеціалізованого сервісу VesselFinder, що в липні 2020 року, в розпал пандемії коронавірусу, «Всесвіт» ходив у водах Середземного моря, відключивши транспондер. На борту, за даними журналістів, були син Медведєва Ілля і син Ігоря Юсуфова Максим.

У березні 2017 року Олексій Навальний разом зі своєю командою випустив розслідування «він вам не Дімон», в якому розповів про елітну нерухомість Дмитра Медведєва. За даними ФБК, Медведєв володіє яхтою "Фотинія" вартістю майже 10 млн доларів.